skater
man met hond
lazy king
hert
fietser
eusebius
ratio
ratio
boom
boom
Het inclusieparadijs
boom
boom
boom
boom
boom
boom
boom
boom
boom
04 okt 2022

Het inclusieparadijs

Zijn we er al?

DΓ‘t nog zeker niet als we de reacties uit het publiek en van de sprekers mogen geloven. Maar, er worden wel belangrijke stappen gezet in Gemeente Arnhem. In gesprek blijven met elkaar is er daar een van. En dat deden we afgelopen dinsdag massaal in Rozet tijdens het stadsgesprek. Wat een opkomst en wat een indrukwekkende sprekers! 

Moderator Lan Lan Zhang heeft de avond geweldig geleid. Tim Lenders liet iedereen op zijn/haar/hen eigen grondvesten beven met zijn vlammende betoog waarin hij pleit voor oprechte inclusie en afrekent met inclusie voor de bΓΌhne.

Burgemeester Ahmed Marcouch deelde zijn verhaal over het belang van een inclusief Arnhem. Jan Willem Toering deed de oproep om alle cafΓ©’s, uitgaansgelegenheden en openbare gebouwen (fysiek) toegankelijk te maken voor iedereen. Li Bosveld vertelde ons over gender, hokjes en hoe we hiermee om zouden kunnen gaan. 

Het inclusieparadijs. Zijn we er al? Hoe lang nog? Is het nog ver?

Salima El Guada van Vizier gericht op discriminatie en diversiteit legde ons uit dat een zinnig gesprek over over inclusie begint bij een veilige omgeving. Er zijn grenzen, zowel wettelijk bepaald, als persoonlijk ervaren. Beiden moeten gerespecteerd worden.

Roman Meutstege deelde haar droom over haar inclusieparadijs met ons. Dat paradijs begint op scholen die divers zijn en een afspiegeling van de samenleving. Waar je gevierd wordt wie je bent. In dat paradijs hoef je niet meer anoniem te solliciteren. Daar wordt het eerlijke en volledige verhaal verteld over geschiedenis. Daar bestaat de wereld niet alleen uit de nauwe afbakening van mannen en vrouwen. En 

Hassan Mohamed liet zien hoe hij heel concreet met Stichting Divers & Jong jongeren helpt de arbeidsmarkt te betreden. En hij deelde zijn droom waarin niemand harder hoeft te werken om iets te bereiken alleen maar vanwege verschil in uiterlijk of afkomst.

Wethouder Maurits van de Geijn sloot af met de woorden de we keihard moeten werken en de geprivilegieerde misschien nog veel harder, om van Arnhem een inclusieparadijs te maken. 

We kijken trots terug op een mooie avond.

sprekers / gasten

Jan Willem Toering
Jan Willem Toering
Salima El Guada
Salima El Guada
Vizier
Li Bosveld
Li Bosveld
Roman Meutstege
Roman Meutstege
Hassan Mohamed
Hassan Mohamed
Stichting Divers en Jong
Ahmed Marcouch
Ahmed Marcouch
Burgemeester Arnhem

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden
Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk
...